Pages in topic: [1 2] > | Off topic: off-topic питання тим, хто мешкає в Україні Thread poster: Vladimir Dubisskiy
| Vladimir Dubisskiy United States Local time: 17:52 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ...
Шановні колеги,
Скажіть, що в Україіні з американським долармо - чи справді він дуже "впав" як міняти?
Питаю, бо збираюся приїхати, і тут пройшла чутка про раптовий "обвал долара в Україні" - висловіться будь ласка з цього приводу...
Дякую,
В. | | |
Курс купівлі долара в обмінних пунктах справді впав десь на 4 % порівняно з курсом НБУ.
Ну я думаю це не дуже страшно?
Якщо ви будете знімати в банкоматі гривні з доларової картки або розплачуватися такою карткою в магазині то можливо буде застосовуватися курс НБУ. (Я не впевнений але чув про таке).
В будь-якому випадку курс в банкоматі буде кращий чим в обмінному пункті де купують готівковий долар.
Курс НБУ незмінний - 5.05 | | | Oleg Rudavin Ukraine Local time: 01:52 Member (2003) Ingiriisi to Ukrainian + ...
Alexander Onishko wrote:
Якщо ви будете знімати в банкоматі гривні з доларової картки або розплачуватися такою карткою в магазині то можливо буде застосовуватися курс НБУ. (Я не впевнений але чув про таке).
В будь-якому випадку курс в банкоматі буде кращий чим в обмінному пункті де купують готівковий долар.
При знятті валюти через банкомат курс завжди розраховується за нацбанком, АЛЕ існують банковські відсотки за отримання готівки, платня за користування "чужими" банкоматами та інше. В результаті готівковий та безготівковий обмін будуть більш-менш однаковими. | | | Vladimir Dubisskiy United States Local time: 17:52 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER
Я на мене, тойді здається хтось дуже здорово грає на тому "обвалі"...
Скажіть, а що, виходить, що як міняти гроші в банках, то курс при обміні може бути іншим у різних банках?
Тут того не може бути, бо банки мають вживати офіційний біржовий курс, а різниця може бути тіль... See more Я на мене, тойді здається хтось дуже здорово грає на тому "обвалі"...
Скажіть, а що, виходить, що як міняти гроші в банках, то курс при обміні може бути іншим у різних банках?
Тут того не може бути, бо банки мають вживати офіційний біржовий курс, а різниця може бути тільки як робиш це в приватних кіосках, та в тих що дають т.з. "швидкі" позички.
Дякую за інформацію.
В.
Alexander Onishko wrote:
Курс купівлі долара в обмінних пунктах справді впав десь на 4 % порівняно з курсом НБУ.
Ну я думаю це не дуже страшно?
Курс НБУ незмінний - 5.05 ▲ Collapse | |
|
|
Oleg Rudavin wrote:
При знятті валюти через банкомат курс завжди розраховується за нацбанком,
AFAIK, це якийсь власний курс платіжної системи (Віза тощо). Навіть не банківський.
-------
Курс готівкового обміну може бути різним у межах певного "коридору" (плюс-мінус від курсу НБУ). | | | Oleg Rudavin Ukraine Local time: 01:52 Member (2003) Ingiriisi to Ukrainian + ...
Roman Bulkiewicz wrote:
При знятті валюти через банкомат курс завжди розраховується за нацбанком,
AFAIK, це якийсь власний курс платіжної системи (Віза тощо). Навіть не банківський.
Я, крім VISA, нічим не користуюся, тому, мабуть, й узагальнив... | | | Vladimir Dubisskiy United States Local time: 17:52 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER
Олеже,
А чи вам доводилося користуватияс вашою Візою за кордоном? Питаю, тому що раніше (не впевнений на 100% але може й тепер) - Візи (картки) з Європи не працювали в Америці - це було через відсутність деяких домовленостей між банковими системами.
Чи українські картки Ві... See more Олеже,
А чи вам доводилося користуватияс вашою Візою за кордоном? Питаю, тому що раніше (не впевнений на 100% але може й тепер) - Візи (картки) з Європи не працювали в Америці - це було через відсутність деяких домовленостей між банковими системами.
Чи українські картки Віза працюють в Європі?
Oleg Rudavin wrote:
Я, крім VISA, нічим не користуюся, тому, мабуть, й узагальнив... ▲ Collapse | | | Oleg Rudavin Ukraine Local time: 01:52 Member (2003) Ingiriisi to Ukrainian + ...
Vladimir Dubisskiy wrote:
Завжди | |
|
|
строго кажучи, не всі | May 1, 2008 |
У мене, наприклад, є така собі Visa Classic Domestic, яка за кордоном не діє. Але то вже особливості окремих банків і їхніх програм. Просто, щоб знали, що буває й таке.
Звичайна Visa Electron чудово працювала за кордоном, і не тільки в Європі, а й, скажімо, в Китаї. | | | Vladimir Dubisskiy United States Local time: 17:52 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER це добре знати | May 1, 2008 |
То вірно, що не всі. І це вірно не тільки для України. Їснують міжбанковські міжнародні домовленості та асоціації, що розробляють механізми втілення домовленостей, і не всі європейські (та українські) банки відповідають певним крітеріям вступу.
І Візи є різні.
Roman Bulkiewicz wrote:
...Visa Classic Domestic, яка за кордоном не діє. Але то вже особливості окремих банків і їхніх програм. Просто, щоб знали, що буває й таке.
Звичайна Visa Electron чудово працювала за кордоном, і не тільки в Європі, а й, скажімо, в Китаї. | | | сьогодні купляв амер. долари | May 20, 2008 |
... в Києві по 4,70.
А приймають найдорожче, здається, по 4,62, але я бачив і по 4,30.
Ще:
http://korrespondent.net/business/markets/467707
"Кабмин требует срочно поднять курс гривны"
Шановні колеги,
Скажіть, що в Україіні з американським долармо - чи справді він дуже "впав" як міняти?
Питаю, бо збираюся приїхати, і тут пройшла чутка про раптовий "обвал долара в Україні" - висловіться будь ласка з цього приводу...
Дякую,
В. | | | Не нада делать панику :) | May 20, 2008 |
Не нада делать панику.
Вы знаете за какое повышение курса они говорят?
Они говорят за повышение курса с 5.05 до 4.95. | |
|
|
Та чого б я панікував... | May 21, 2008 |
Хай панікує банк, який дав мені доларовий кредит.
Alexander Onishko wrote:
Не нада делать панику.
Вы знаете за какое повышение курса они говорят?
Они говорят за повышение курса с 5.05 до 4.95.
| | | Yuri Smirnov Local time: 02:52 Ingiriisi to Belarusian + ... Та ще хтось... | May 21, 2008 |
Roman Bulkiewicz wrote:
Хай панікує банк, який дав мені доларовий кредит...
та наші заокеанські "репатріанти", що збираються підскочити.
Мені казали, що в Євроньюсі показували американських туристів, які крили цю Європу останніми словами: "Що це таке? Ми їздили з доларом по всьому світі та й горя не знали. А тут приїхали до вашої Європи — на долар нічого не купиш! Як так можна? Що ви собі думаєте?"
[Edited at 2008-05-21 15:54] | | | Сьогодня 21-05-2008 | May 21, 2008 |
Сьогодня в Харкові у більшості банків долар купували по 4.5
Це вже виходить падіння на 10 %. Це вже досить серйозно ...
Евро десь місяць тому купували по 7.9, сьогодня -- по 7.15 | | | Pages in topic: [1 2] > | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » off-topic питання тим, хто мешкає в Україні Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Buy now! » |
| CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |