Pages in topic: < [1 2 3] > | шукаю порад щодо електронних (і книжкових) словників Thread poster: Vladimir Dubisskiy
| Vladimir Dubisskiy United States Local time: 03:10 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER побачив що є Лінгво - три мови | Jun 19, 2006 |
Так. буцім-то є й такий Лінгво 11, версія "три мови"
Українська-Російська-Англійська.
Бо мені турецька, німецька, китайська ні до чого (а в Канаді зараз китайська дуууже б стала у нагоді). | | | Jarema Ukraine Local time: 11:10 Member (2003) German to Russian + ... Moderator of this forum Лінгво -три мови | Jun 19, 2006 |
Vladimir Dubisskiy wrote:
Так. буцім-то є й такий Лінгво 11, версія "три мови"
Українська-Російська-Англійська.
Бо мені турецька, німецька, китайська ні до чого (а в Канаді зараз китайська дуууже б стала у нагоді).
Про таку тримовну версію писав Олег Рудавін, якщо я правильно зрозумів.
Китайська мова в Лінгво ще ніяка. Це зі слів одного знайомого. Сам я на китайській не розуміюсь. | | | Jarema Ukraine Local time: 11:10 Member (2003) German to Russian + ... Moderator of this forum
Щоб працювати з українською мовою, не обов'язково мати одинадцяту версію. Досить гарні укр-ру й укр-англ. словники можна встановити вже й на десяту версію. | | | Vladimir Dubisskiy United States Local time: 03:10 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER а порадьте щодо цього | Jun 19, 2006 |
Будь ласка.
Jarema wrote:
Щоб працювати з українською мовою, не обов'язково мати одинадцяту версію. Досить гарні укр-ру й укр-англ. словники можна встановити вже й на десяту версію. | |
|
|
Vladimir Dubisskiy United States Local time: 03:10 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER а підкажіть хто знає! | Jun 22, 2006 |
В мені зараз стоіть Лінгво 10. Чи треба його совсім вичистити а ПОТІМ ставити версію 11, Чи просто зверху?
Jarema wrote:
Щоб працювати з українською мовою, не обов'язково мати одинадцяту версію. Досить гарні укр-ру й укр-англ. словники можна встановити вже й на десяту версію. | | | Voloshka Local time: 12:10 Ingiriisi to Russian + ... Підкажіть, будь ласка! | Jun 23, 2006 |
А Лінгво ліцензійний можна використовувати лише для одного комп"ютера чи для кількох? Чи тягнути мені ноутбук в Україну, щоб перевірити, чи програма працюватиме, чи можна у батьків на їхньому комп"ютері перевірити? | | | Vladimir Dubisskiy United States Local time: 03:10 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER має працювати | Jun 23, 2006 |
Але я не 100% певний. В мене один, і я знаю, що кілька разів можна встановлювати - то нічого.
Взагалі у них на сайті має бути справочний імейл - вони відповідають.
Alyona Chebanenko wrote:
А Лінгво ліцензійний можна використовувати лише для одного комп"ютера чи для кількох? Чи тягнути мені ноутбук в Україну, щоб перевірити, чи програма працюватиме, чи можна у батьків на їхньому комп"ютері перевірити? | | | Oleg Rudavin Ukraine Local time: 11:10 Member (2003) Ingiriisi to Ukrainian + ... Двічі можна точно | Jun 23, 2006 |
Alyona Chebanenko wrote:
А Лінгво ліцензійний можна використовувати лише для одного комп"ютера чи для кількох? Чи тягнути мені ноутбук в Україну, щоб перевірити, чи програма працюватиме, чи можна у батьків на їхньому комп"ютері перевірити?
Це навіть прописано в ліцензійній угоді та перевірено мною на практиці. До того ж дозволяється звертатися за активацією кілька разів (наприклад, після переустановки системи) - то ж не бачу проблем. | |
|
|
Voloshka Local time: 12:10 Ingiriisi to Russian + ... Дякую! Не беру! | Jun 23, 2006 |
На сайті якось так написано невпевнено. | | | Voloshka Local time: 12:10 Ingiriisi to Russian + ... Була сьогодні на Петрівці. | Jun 24, 2006 |
Лінгво поки не купувала: на Петрівці, здається, не справжній диск. Скупилася словниками: синонімів (Володимире, дякую за пораду, це найповніший з паперових) і новий тлумачний в 3 томах. Прикро стало: обмаль книжок українською мовою. Абабигаламагину „Тореадори з Васюківки” (нова авторська редакція трилогії) придбала: це моя улюблена книжка. Тато для мами купив книгу спогадів про Соломію Павличко, читаю... | | | Vladimir Dubisskiy United States Local time: 03:10 Member (2001) Ingiriisi to Russian + ... TOPIC STARTER я тепер беру Лінгво в магазині | Jun 24, 2006 |
Зізниця у вартості перекривається зручністю в користуванні. А мені далеченько ганяти на Петрівку, коли щось не спрацює )
Alyona Chebanenko wrote:
Лінгво поки не купувала: на Петрівці, здається, не справжній диск. | | | Voloshka Local time: 12:10 Ingiriisi to Russian + ... Раджу Лінгво 11 - дуже добрий словник! | Jul 3, 2006 |
В мене тільки одна проблемка - на другий комп"ютер не інсталюється (може, тому що через інтернет активізувала, і потрібна була реєстрація?) Спробую ще. | |
|
|
_Alena Ukraine Local time: 11:10 Spanish to Ukrainian + ...
Ludwig Chekhovtsov wrote:
Маю не погодитись з Вами. В мене теж є "той самий тритомник", і мені він дуже до вподоби. Я б не сказав, що в ньому "забагато русизмів".
Я кілька разів не змогла там знайти адекватного перекладу, і після довгих пошуків та роздумів знаходила більш підходящий, ніж запропонований словником. На жаль, я не запам"ятала, яких саме слів, пам"ятаю лише останнє - "индеец". Чомусь і "индеец", і "индиец" вони переклали однаково - "индієць". А перше мало б бути "індіанець".
Принаймні, словосполучення "внушають довіру" я там не побачив.
Сподіваюся, що зможу спокутувати цю страшенну провину носінням того самого важкезного тритомника щодня на роботу і додому, щоб кожного разу, як мене занесе нелегка на цей сайт з бездоганними професіоналами, що ніколи в житті не припустилися жодної помилки, в мене було де перевірити написання кожного слова. Також плекаю надію, що Ви мені великодушно дозволите не тягати його за собою всюди, бо поза Інтернетом спілкуватися українською наче й нема де.
На все добре. | | | _Alena Ukraine Local time: 11:10 Spanish to Ukrainian + ...
[quote]Vladimir Dubisskiy wrote:
Я вважа., що перекладач мусить мати такі словники. В мене є двотомний Словник синонимів української мови інститута Потебні - то просто клад.
Я пишаюся ти, що моя тітка, разом з іншими суперлінгвистами, віддали роки життя на складання цієї видатної праці. Дуже рекомендую - справжні професіонали робили.
[quote]
Дякую, Володимире, матиму на увазі. Таки справді має бути корисна річ. | | | Voloshka Local time: 12:10 Ingiriisi to Russian + ... Здається, я поквапилася похвалити Лінгво 11 | Jul 4, 2006 |
Особливо щодо пари "рос-укр".
Припустимо, дивимося слово "скорее", не дає відповідника, дає лише російські синоніми. А от з української для "скоріше" є відповідники.
Без паперових словників не обійтися, бо НЕ нейтральної лексики не вистачає. Добре, що наголоси і грам�... See more Особливо щодо пари "рос-укр".
Припустимо, дивимося слово "скорее", не дає відповідника, дає лише російські синоніми. А от з української для "скоріше" є відповідники.
Без паперових словників не обійтися, бо НЕ нейтральної лексики не вистачає. Добре, що наголоси і граматичні форми надаються.
Шукала слово "періщить" ("лющити, репіжити" про дощ), ніяк не могла второпати, "е" чи "и" друга буква, але більш ніж "лити", не надибала.
Ось знову: дивлюся слово "удостовериться" - нема перекладу. А слово "гагакать" є в словнику, але без перекладу і без посилання до "гоготать", для якого є переклад.
Альона
[Edited at 2006-07-04 11:44] ▲ Collapse | | | Pages in topic: < [1 2 3] > | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » шукаю порад щодо електронних (і книжкових) словників Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Buy now! » |
| CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |